Vil du bli Miljøfyrtårn?

På denne siden har vi samlet informasjon som kan være relevant for deg som er nysgjerrig på, eller ønsker mer informasjon om hvordan og hvorfor din virksomhet kan bli sertifisert Miljøfyrtårn. Du kan kontakte oss for mer informasjon ved å fylle ut skjemaet til høyre på nettsiden. 

Nesten 5000 virksomheter over hele landet er sertifisert Miljøfyrtårn, fra små- og mellomstore enkeltvirksomheter, til store konsern og kommuner. Vi har sertifiseringsmodeller som passer for de fleste bransjer, med to hovedløsninger - en modell for enkeltstående virksomheter - og en modell for virksomheter som er del av en kommune eller konsern/kjede. 


Miljøfyrtårn blir framtidsvinnere! Se hvorfor du bør bli Miljøfyrtårn her!
Mange Miljøfyrtårn oppnår lønnsomhet for miljø og bunnlinja, les og bli inspirert av andre!


På denne siden kan du bli kjent med vår sertifiseringsløsning for enkeltstående virksomheter. Mer informasjon om våre øvrige sertifiseringsmodeller finner du her. 

 

SERTIFISERING FOR ENKELTSTÅENDE VIRKSOMHETER


 TA INITIATIV

Etter at virksomheten har bestemt seg for å bli Miljøfyrtårn, tar dere kontakt med Stiftelsen Miljøfyrtårn eller direkte med en miljøfyrtårnkonsulent. Konsulenten kan hjelpe dere i gang, og bistå under prosessen. Du velger selv hvilken konsulent du vil bruke etter å ha mottatt ulike tilbud.
Oversikt over konsulenter i ditt område
Oversikt over priser og kostnader


 OPPFYLLE KRITERIER

Arbeidet med å forberede seg til en sertifisering, starter med et initiativ, og avsluttes med sertifiseringsmøte. Alt arbeid som foregår i perioden mellom disse, handler om å oppfylle kriterier. Dette gjør dere gjennom en miljøkartlegging i vårt nettbaserte verktøy. Virksomheten kan selv gjøre mye av denne kartleggingen, men også benytte konsulentbistand. 

Alle virksomheter må oppfylle Felles kriterier, i tillegg til spesifikke bransjekriterier for bransjen dere tilhører. Kriteriene som må oppfylles er innenfor områder som systemer, arbeidsmiljø, energi, avfall, transport og innkjøp. 

Bransjekriterier  

 

 GODKJENNING

Etter miljøkartleggingen sjekker konsulenten at virksomheten har oppfylt kriteriene. En egen konsulentrapport utarbeides før virksomheten er klar til sertifisering. Sertifiseringen godkjennes av en uavhengig sertifisør i et sertifiseringsmøte, og sertifikatet blir utstedt. 

 

 KONTINUERLIG FORBEDRING

Virksomheten arbeider med å forbedre miljøprestasjonene. Dette dokumenteres i den årlige klima- og miljørapporten. Miljøfyrtårnsertifikatet er gyldig i tre år før virksomheten må resertifiseres. Les mer om resertifisering

gratulerer

Som Miljøfyrtårn viser dere vei og tar miljøansvar i praksis. Mange er flinke til å fortelle omverden om sitt miljøengasjement, og om dere trenger hjelp til dette, kan dere benytte materiell som er utarbeidet fra Stiftelsen Miljøfyrtårn. Hva med å bestille skilt til fasade og møterom, henge diplomet synlig i kundearealer eller ha Miljøfyrtårns logo på nettsider eller nyhetsbrev? 

  pdf Her kan du laste ned brosjyren som viser veien til å bli Miljøfyrtårn.

Profileringsmateriell kan du finne her. 

 

Vil du vite mer om Miljøfyrtårn og dine muligheter for sertifisering? Kontakt oss på telefon 38 00 80 60 eller e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Du kan også benytte kontaktskjemaet du finner i høyre meny på nettsiden.