Vil du bli miljøfyrtårnkonsulent?
Her kan du melde din interesse for å bli miljøfyrtårnkonsulent!
Den viktigste aktøren for å bistå en virksomhet gjennom prosessen med Miljøfyrtårn-sertifisering er konsulenten. Konsulenten må ha gjennomført et obligatorisk grunnkurs for å kunne bistå virksomheter i sertifiseringsprosessen.
Etter gjennomført grunnkurs får konsulenten gyldig lisens og kan utføre oppdrag for Miljøfyrtårn. Konsulentene forplikter seg også til å delta på ett årlig oppdateringskurs.
Grunnkurset er 2 + 2 dager – digitalt.
Grunnkurset tar for seg de viktigste elementene knyttet til arbeidet som rådgiver for virksomheter som skal gjennom en Miljøfyrtårn-sertifisering. Grunnkurset fokuserer først og fremst på operativ bruk av systemene og forståelse av Miljøfyrtårn, samt hvordan man skal sikre og opprettholde kvalitet, forutsigbarhet og moment i sertifisertingprosessen.
Kompetansekrav
Grunnkurset vil kun overfladisk berøre fagområdene innen prosessledelse, innovasjon, ytre miljø og HMS, og forutsetter at konsulenten selv innehar eller tilegner seg nødvendig kompetanse. Se kompetansekrav for konsulenter. I forkant av kurset sendes CV til bjorn.henrik@miljofyrtarn.no.
Læringsmål
Konsulenten skal være i stand til å bistå virksomhet med valg av sertifiseringskriterier, utfylling av miljøkartlegging og klima- og miljørapportering for å innfri Miljøfyrtårns sertifiseringskriterier, men også evne å hjelpe virksomhetene til å ta et videre steg opp trappen mot grønn omstilling.
Etter fullført kurs skal konsulenten ha oppnådd kompetanse innen følgende områder:
- Grunnleggende forståelse av ordningen – inkludert sertifiseringsmodeller, historikk, og hvordan disse fungerer i praksis.
- Bruk av sertifiserings- og styringsverktøy – praktisk anvendelse av Miljøfyrtårn sine verktøy for effektivt miljøarbeid.
- Prosesstyring og implementering av miljøledelse – metoder for å integrere miljøledelse i virksomhetene på en systematisk måte.
- Miljøtemaer og standardens innhold – innsikt i de ulike miljøtemaene og kriteriene som omfattes av miljøledelsesstandarden.
- Kartlegging av vesentlige miljøaspekter – evne til å identifisere og vurdere miljøaspekter med betydelig påvirkning.
- Veileder- og rådgiverrollen – ferdigheter i å støtte og veilede virksomhetene gjennom hele prosessen.
- Effekter av miljøarbeidet – forståelse av både direkte og indirekte effekter som følge av miljøarbeid.
- Økonomiske aspekter – kunnskap om hvordan miljøledelse kan bidra til inntjening og merverdi.
- Salg og markedsføring – strategier for å fremme konsulenttjenester og oppnå gode relasjoner med kunder.
Tidspunkt for kurset (man må delta på alle kursdagene):
- Tirsdag 04. februar 2025, 08:30 – 14:00
- Onsdag 05. februar 2025, 08:30 – 14:00
- Tirsdag 11. februar 2025, 08:30 – 14:00
- Onsdag 12. februar 2025, 08:30 – 14:00
Pris:
Kr 11.900, –
Miljøfyrtårn opplever stor interesse for å bli miljøfyrtårnkonsulent, noen vi er setter stor pris på. Det slippes derfor inn et begrenset antall konsulenter i 2025.
Meld din interesse ved å følge lenken under. Etter en initial vurdering vil noen inviteres til en kort 15 minutters samtale i løpet av november/desember 2024. Du vil da bli kontaktet av konsulentansvarlig for Miljøfyrtårn, Bjørn Henrik Brandtenborg.
Noen spørsmål? Kontakt konsulentansvarlig, Bjørn Henrik Brandtenborg – bjorn.henrik@miljofyrtarn.no.