En Miljøfyrtårn-sertifisering er et godkjenningsstempel på at virksomheten har innført et velfungerende miljøledelsessystem. Et miljøledelsessystem bidrar til at virksomheter jobber systematisk med å redusere miljøbelastningen, stimulere til grønn omstilling og øke konkurransekraften.
Miljøfyrtårn er den første nasjonale sertifiseringsordningen i Europa som er blitt anerkjent av Euraopakommisjonen. Anerkjennelsen er bevis på at ordningen har standard og kvalitet på linje med internasjonale merkeordninger (EMAS og ISO 14001).
Det finnes tre anerkjente sertifiseringsordninger for miljøledelse i Norge, hvorav Miljøfyrtårn er den mest brukte. De to andre er ISO 14001 og EMAS.
Miljøfyrtårn bruker ti bærekraftstema til å kategorisere innholdet i både sertifiseringen og bærekraftsverktøyet LUMA.
Lurer du på hvordan Miljøfyrtårn-sertifiseringen er koblet til bærekraftsmålene? Svaret er at flere av FNs bærekraftsmål vil være relevante avhengig av hvilke kriterier virksomheten sertifiseres etter.
Miljøfyrtårn bruker ti bærekraftstema til å kategorisere innholdet i både sertifiseringen og bærekraftsverktøyet LUMA.
I løpet av 2025 skal EU beslutte hva som forventes av små og mellomstore bedrifters (SMBers) rapportering om bærekraft. Det kan legge sterke føringer for rapporteringskrav til norske SMBer. Miljøfyrtårn følger utviklingen og tilpasser våre verktøy.
I LUMA får Miljøfyrtårn-sertifiserte virksomheter automatisk et klimaregnskap basert på data virksomheten har registrert. Klimaregnskapet oppdateres årlig.
Stiftelsen Miljøfyrtårn sitt nettsted bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre. Denne informasjonen bruker vi til analyseformål for å forbedre vårt nettsted.
For å slå av bruken av GoogleAnalytics kan du besøke denne lenken
Les mer om vår personvernerklæring.
Varsler